Nyhedsbrev: Tillæg, Taito og tiltrængt ferie

Turen går til…

Tirsdag den 14. juni ramte vi medierne i forbindelse med, at en klasse fra Skovbrynet Skole netop havde været i Taito i Japan. Mediernes interesse blev vakt af, at turen løb op i en pris på ca. 300.000 kr. Historien gik fra P4-København og videre til Ekstrabladet, Ritzau, B.T., Lorrys webnyheder og tekst-TV på DR og TV2.


Jeg skal straks sige, at det ikke er et emne, som i årets løb har vokset sig stort på mit arbejdsbord. Jeg kan sagtens få øje på en lang række udfordringer i folkeskolen, som i højere grad havde fortjent opmærksomhed. At Ekstrabladet skrev, at sagen vakte harme i Gladsaxe Lærerforening, siger mere om Ekstrabladet, end om, hvordan vi har det på kredskontoret. Jeg har ikke udtalt mig herom og den eneste harme, jeg kunne spore i mit indre var over Ekstrabladet. Jeg kan ikke følge et politikerudsagn i retning af, at turen betød en forringelse af ældreplejen. Ej heller kan jeg svinge mig op til et andet politikerudsagn i retning af, at turen er med til at løse udfordringerne i Værebroområdet.

Når alt det er sagt, mener jeg, at det bestemt er relevant at diskutere, hvordan vi får det bedste skolevæsen for de tilstedeværende ressourcer. I den forbindelse mener jeg – som jeg sagde til radioen – at man kunne have fået mere ud af det, hvis de 300.000 kr. med tilhørende personaleressourcer var blevet fordelt ud over skoleåret/skoleforløbet. Mit ønske er, at vi i fælleskab tager en drøftelse af, hvordan lejrskoler skal være en del af Gladsaxeelevernes skoleforløb. Her kan indgå venskabsbysamarbejde, anvendelse af feriekolonierne og vel egentlig også de udlandsture, som klubben arrangerer i skoleferierne.


Den kommunale lønaftale
Vi havde rejst ønske om, at tillæg for PD-uddannelser og kommunale uddannelser som fx LIC og læringsagenter blev til kommunalt aftalte tillæg. Kommunen vil gerne have, at det forbliver en lokal forhandling på den enkelte skole.

Herudover prøvede vi at opnå enighed om en omlægning af nogle af aftalens små tillæg således, at lønnen blev mere rekrutterende. Kommunens forhandlere var ikke afvisende og spillede også i nogen grad med på ideen. Det lykkedes dog ikke at nå frem til et resultat, som vi fandt tilstrækkeligt.

Da der ikke er tale om fundamental uenighed og da den hidtidige lønaftale virker, blev parterne enige om at lade aftalen fra skoleåret 2015-2016 fortsætte. Vi fik dog den ændring med, at funktionstillæg for skolebestyrelsesarbejdet fremover er et kommunalt tillæg på ca. 500 kr. om måneden.


Klar til at krydse i kalenderen…
• Pensionistarrangement på Grønnemose Skole: 24. august
• Møde for børnehaveklasselederne: 26. oktober
• Pensionistjulefrokost: 14. december
• Åbent kursus: 14.-15. januar
• Generalforsamling: 29. marts
• Volleyturnering: 5. maj


Åben skole
Gladsaxe Lærerforening ser fine perspektiver i, at en del af skolernes undervisning sker i samarbejde med eksterne aktører. Vi vil gerne involvere os yderligere i de forhindringer og usete muligheder, som giver bump på vejen. Vi har derfor inviteret ledere, lærere, forvaltningen, skoletjenester og andre interessenter til møde på kredskontoret den 23. august kl. 8.30-10.00. Hvis du gerne vil deltage, kan du tale med din leder om det.


Kolonierne lever
Om få dage drager de første af over 300 Gladsaxebørn afsted på feriekoloni. En lang række af lærere og andre voksne yder en frivillig indsats, så børnene får en unik sommerferieoplevelse på en af foreningens 5 feriekolonier. Den tradition vil vi gerne fortsætte.

Vi skal fremtidssikre kolonierne ved at gennemgå vores organisation og koncept således, at vi har et bæredygtigt tilbud. En væsentlig part i dette arbejde er Gladsaxe Kommune. Vi får et årligt driftstilskud til sommerkolonierne, og kommunens lejrskoler er en væsentlig aktør i den øvrige del af året. Netop lejrskoledelen har været for nedadgående, hvilket vi bliver nødt til at få styr på. Jeg er derfor vældig godt tilfreds med, at Børne- og Undervisningsudvalget i sidste uge støttede op om vores og forvaltningens gensidige ønske om at påbegynde nogle drøftelser, der skal klarlægge fremtidens kolonivirksomhed. Drøftelserne skal finde sted i efteråret.

Du kan som lærer bidrage ved at benytte kolonierne, når din klasse skal på lejrskole. Se mere på www.glkolonierne.dk


Sommerferie
Kredskontoret har sidste åbningsdag på fredag den 1. juli. Vi er tilbage igen mandag den 1. august.
Hvis du har brug for hjælp i den mellemliggende periode, kan du maile til os på 020@dlf.org. Vi ringer dig op, hvis du ønsker det.

Vær opmærksom på, at du skal sygemelde dig, hvis du bliver syg i ferien. Det kan betyde, at du kan få erstatningsferie.

God sommerferie til jer alle
Thomas

Emner

Målgruppe