Udsigt til flere lejrskoler og massiv inddragelse af kolonierne

Fremover vil en elev i Gladsaxe komme på 3 lejrskoler i skoleforløbet. En lejrskole på 3 dage og to lejrskoler på 5 dage. De to første lejrskoler i skoleforløbet kommer til at finde sted på Gladsaxe Lærerforenings kolonier Isøre (Rørvig), Halleklippen (Bornholm) og Loddenhøj (Sønderjylland).

”Jeg er meget tilfreds med, at der bliver ens lejrskoleforhold for eleverne i Gladsaxe uanset hvilken skole de går på. Det følger det gode princip, at når vi taler om væsentlige dele af et skoleliv, så er man først og fremmest elev i Gladsaxe og dernæst på den enkelte skole. Der skal ikke være forskel på, hvor mange lejrskoler der er på to skoler, som ligger i samme kommune”, siger formand for Gladsaxe Lærerforening, Thomas Agerskov
Lejrskolenormen er en del af den nye budgetmodel for skoleområdet, som Børne- og Undervisningsudvalget vedtog på sit møde i november. Den har virkning fra 1. august 2019 og kommer til at gælde for skolerne i Gladsaxe. Den kommunale skoleøkonomi er således prioriteret, så skolerne har pengene til det nye fælles niveau.
Thomas Agerskov fortæller, at Gladsaxe Lærerforening har arbejdet på denne løsning i årevis. ”Det er meget tilfredsstillende at være nået i mål. Vi har set, at antallet af lejrskoledage har været faldende, da det ofte var den knap, som skolerne skruede på, når de lokale budgetter skulle nå sammen. Det er en stor glæde, at eleverne i Gladsaxe kan se frem til, at flere lejrskoledage bliver en del af deres skoleliv. Lejrskoler er nemlig en unik del af skolen, hvor elever og lærere er sammen med hinanden på en anden måde. De kan opsøge andre former for læring, når de vante ramme skiftes ud med frisk luft og nye horisonter.”

Emner

Målgruppe